LYIJYKOMPPANIA


ETUSIVU

UUTISET

KEIKAT

TUOTANTO

KOKOONPANOT

ARTIKKELIT

LYRIIKKAA

MYYMÄLÄ

DER GREIFLyijykomppanialta lisää synkkää jynkytystä

Keskisuomalainen 11.7.2018
Jyväskyläläis-haukivuorelais-mänttäläinen jo vuodesta 1981 asti musiikkimaailmassa kohahduttanut Lyijykomppania julkaisee uuden albumin perjantaina 13.7.2018. Virallinen levynjulkaisukeikka tapahtuu lauantaina 14.7. Haukivuoren Hauki Rocks -tapahtumassa.

Kohtalokas päivämäärä ei yhtyeen basistin Petri Lindströmin mukaan valikoitunut julkaisun ajankohdaksi tarkoituksella.
- Tajusin itsekin vasta tänään, että julkaisupäivä on perjantai 13. Mutta sehän käy oikein hyvin, Lindström toteaa.

Uutukainen albumi kantaa nimeä Tietoja epäonnistumisista ja päättämättömyyksistä, tai Väkivaltaa ja vääriä lääkkeitä. Tarina nimen takana on vähintääkin kryptinen. - Nimi tulee siitä, että levy sisältää aatteellista ja katsomuksellista haparointia sekä näkemyksen puutetta.

Petri Lindström kertoo Lyijykomppanian musiikillisen tyylin edustavan "suomenkielistä synkkää jynkytystä". Vuodesta 2016 asti muuttumattomana säilynyt kokoonpano Lindström, Vuorinen ja Moilanen on Lindströmin mukaan ollut "oikein toimiva", eikä uudella levyllä tulla kuulemaan yllätyksiä.

- Synkkä jynkytys on se ainoa oikea tapa.

Lyijykomppanian lisäksi Lindströmillä on näppinsä pelissä lukuisissa muissakin projekteissa. Tunnetuimpia näistä lienevät Wolmari, Progeland ja viime vuoden lopulla yhtyeen kitaristin Colin Tenchin kuoleman myötä toimintansa lopettanut Corvus Stone.
- Ilman häntä ei ole mitään mieltä jatkaa yhtyeen toimintaa, hän oli niin tärkeä ja iso osa sitä.


Vilma Venho